Прокачуємо READING SKILLS: 11 цікавих ресурсів для читання англійською



1. Breaking News English
Інтерактивні уроки з англійської мови по 7 рівнях, включаючи швидкочитання, аудіо-сприйняття та лист під диктовку на швидкість. Кожен текст – це адаптована новина, яка супроводжується аудіозаписом та вправами.
http://www.breakingnewsenglish.com/
2. Short Stories
Ресурс для тих, хто хоче забути про адаптовані тексти й перейти на читання в оригіналі. Це збірка коротких оповідань, розбитих на 8 категорій за жанрами.
http://www.short-stories.co.uk/
3. LearnEnglish – British Council
Must have для тих, хто вирішив всерйоз взятися за свої навички з читання і попрацювати над лексикою.
http://learnenglish.britishcouncil.org/en/
4. Uselessfacts
Якщо ви полюбляєте розважальне чтиво, то цей ресурс для вас. Тут ви знайдете сотні коротких висловлювань на різні теми.
http://uselessfacts.net/
5. Easy Reading
Пізнавальний і корисний блог для тих, хто хоче практикуватися у своїй англійській.
http://neboutrom.livejournal.com/
6. English Reading Room
Справжній скарб для просунутих читачів – тут можна безкоштовно почитати популярні газети, журнали, книги. Просто вибираєте цікаву категорію, журнал чи газету, і беретеся за читання.
http://www.englishpage.com/readingroom/readingroomint..
7. Using English
Тексти із завданнями за трьома рівнями: Beginner, Intermediate, Advanced. Більшість з яких засновані на основі завдань до популярних іспитів, таких як: Cambridge ESOL, TOEFL, IELTS
http://www.usingenglish.com/comprehension/
8. ESL DESK
А цей інструмент пригодиться для читання будь-якого тексту. Просто скопіюйте уривок не більш 2000 знаків у вікно програми, виберіть рідну мову і натисніть на кнопку Click here.
http://www.esldesk.com/reading/esl-reader
9. IMSDb
Ресурс для кіноманів, де можна … читати фільми. Точніше, сценарії до різних голлівудських фільмів. Читання можна поєднати з переглядом самої картини, роздрукувати текст і більш скрупульозно працювати з незнайомими словами і фразами.
http://www.imsdb.com/
10. News in Levels
Цікавий сайт для практики читання і сприйняття на слух англійської мови з використанням методому навчання NiL Method. На сайті організовані три рівні, в першому і другому використовуються лише ті слова, які потрібні на відповідному рівні, що сприяє більш швидкому і легкому запам’ятовуванню слів.
http://www.newsinlevels.com/
11. Learning English Blog
Також варто заглянути і на блог навчального центру BBC, який ведуть самі співробітники організації в перервах між розробкою навчальних матеріалів.
http://www.bbc.co.uk/blogs/legacy/learningenglish/

Коментарі